Se tillgängliga tider direkt på Bokadirekt.se:
Vad kostar det att gå i terapi hos Terapipsykologen?
En individuell session på mottagningen kostar för närvarande 1 200 kr, medan ett parsamtal ligger på 1 600 kr. Om du väljer att ha samtalet online är priset 1 100 kr vid bokning via hemsidan och 1 200 kr om du bokar genom en förmedling som Meela.
Om du är intresserad av IFS, en metod jag håller på att utbilda mig i (se mer information under Mina metoder), finns möjlighet till reducerat pris. Kontakta mig gärna för mer information.
Går det att använda högkostnadsskydd eller frikort?
Nej, tyvärr. Västra Götalandsregionen har inga avtal med privatpraktiserande psykoterapeuter, vilket innebär att jag inte kan ta emot frikort.
Hur lång är en terapisession?
Individuella samtal varar normalt i 45 minuter, medan parsamtal är 60 minuter långa. Vid behov kan samtalen förlängas till 60 eller 90 minuter, vilket kan vara särskilt aktuellt vid behandling med EMDR eller exponering inom KBT.
Vad händer vid det första besöket?
Vid vårt första möte får du eller ni beskriva vad ni vill ha hjälp med, och jag ställer frågor för att få en bättre förståelse av situationen. Därefter ger jag min bedömning och förslag på hur vi kan arbeta vidare.
Vi kommer också överens om hur ofta vi ska träffas. Om jag bedömer att du istället bör vända dig till offentlig vård eller en annan instans, informerar jag dig om hur du går tillväga och vart du kan vända dig.
Hur vanligt är det att gå till en psykolog?
Många människor söker någon gång i livet hjälp för psykiska besvär. Studier visar att 15–20 % av befolkningen upplever svår stress, ångest eller depression under ett år. Dessutom har ungefär en tredjedel av alla vuxna problem med sömnen.
Förutom terapi är det också vanligt att vända sig till en psykolog för rådgivning, handledning eller coachning.
Vilka alternativ finns till privat terapi?
Du kan vända dig till din vårdcentral för en bedömning av ditt vårdbehov och eventuellt få kontakt med en psykolog där.
Om du är under 24 år kan du kontakta din närmaste ungdomsmottagning. För dig under 18 år är det bäst att söka hjälp via en vårdcentral med särskilt uppdrag för barn och unga, eller genom BUP.
Gymnasieelever kan även vända sig till Humlan, gymnasieskolans psykoterapimottagning.
Kan jag göra en neuropsykiatrisk utredning hos dig?
Nej, jag erbjuder inte utredningar. Om du behöver en sådan kan du kontakta din vårdcentral eller en privat mottagning som specialiserar sig på detta.
Ger du rådgivning kring föräldraskap och barn?
Ja, jag kan se över om jag kan hjälpa dig eller er i den frågan. Om det behövs kan jag också hänvisa till en kollega med längre erfarenhet av arbete med barn, unga och föräldrastöd.
Finns det bra källor på nätet om psykologi?
Ja, det finns många pålitliga källor. En bra start är 1177.se, där du hittar information om psykisk hälsa, olika tillstånd och övningar.
En annan rekommenderad resurs är bokapsykolog.se, som har artiklar om psykiska besvär, behandlingsmetoder och terapi.